Jag: Annika Axelsson Ring

 


Jag är den som driver Somatikstudion. Jag har gått en utbildning till Somatikpedagog för Elisabet Bloom, läs vidare om Elisabet och hennes lärare nedan. 

 

 

Jag vill önska alla hjärtligt välkomna till mig!

 

 

 

Min lärare: Elisabet Bloom

Elisabet Bloom är leg. Sjukgymnast, utbildad i Berlin, och har arbetat på ortopedisk avdelning. Hon är även vårdlärare samt auktoriserad Feldenkraispedagog. Av sin Feldenkraislärare Yochanan Rywerant är hon även utbildad trainer, dvs har rätt att utbilda nya pedagoger inom metoden. Hon driver Svenska Somatikinstitutet där hon bla utbildar Somatik/Feldenkraispedagoger i Sverige och  Tyskland. Elisabet är författare till boken Feldenkraismetoden förklarad, samt medförfattare till Feldenkraismetoden Att lära sig lära igen.

 

 

Klicka här för att komma till Elisabets egen hemsida.

 

 

 

 

Elisabets lärare: Yochanan Rywerent

Yochanan Rywerant (1922-2010) har akademiska examen i Matematik och Fysik i Israel. Han har lång utbildning inom Feldenkraismetoden direkt av grundaren Dr. Moshe Feldenkrais sedan 1952. Yochanan arbetade som Dr. Feldenkrais assistent under 15 år och medverkade vid alla hans utbildningar i USA. Yochanan höll själv den allra första utbildningen av Feldenkraispedagoger i Sverige 1986. Han medverkade även i utbildningar i USA, Canada, Israel och Europa fram till sin död 2010. Han är författare till flera böcker, ex: The Feldenkrais Method Teaching by Handling och The Feldenkrais Method- teaching with the hands.

 

 

 

 

Yochanans lärare: Dr. Moshe Feldenkrais

Dr. Feldenkrais (1904-1984) är grundaren av Feldenkraismetoden. Han var vetenskapsman och har doktorerat i fysik. Han var en av de första europeerna som hade svart bälte i judo, och han var med och introducerade den moderna judon i västvärlden. En knäskada fick honom att börja studera människokroppens mekanik med vetenskapsmannens sätt att analysera. Han sammanvävde många olika områden inom vetenskapen när han utvecklade sin metod, bland annat fysik, mekanik, neurofysiologi och cybernetik. Stor vikt lades vid hur människan utvecklar sina rörelser från spädbarn och genom hela livet. Dr Feldenkrais utbildade framförallt i Israel, men även i USA och Europa. Han skrev ett antal böcker av vilka flera kommit ut på svenska, tex Medvetenhet genom rörelse. Lär mer om Dr. Feldenkrais och hans metod genom att klicka på länken nedan.

 

Mer om Dr. Feldenkrais

 

 

 

 

 

 

Mina utbildningar

  • Leg Sjuksköterska, Örebro Universitet 1995-1997
  • Vidareutbildning intensivvård, Karlstad Universitet 2002-2003
  • Diplomerad Somatik/ Feldenkraispedagog, Svenska Somatik Institutet  2007-2010
  • Förflyttningsinstruktör, Modern Arbetsteknik  2010
  • Advanced utbildning i Feldenkraismetoden, Israeli Feldenkrais Guild 2010
  • Advanced utbildning i Somatikmetoden 2012